[Sámegillii] [På norsk] [In English] [In Deutsch]

Kreativt Kreatur

Jeg holder på med design når jeg er trøtt av å lese og skrive.

Tingene jeg lager er aldri til salgs for penger. Vanligvis er jeg meget impulsiv når en ting skal få sin nye bærer. Jeg kan helt plutselig bestemme meg for å gi en ting til en av mine venner eller til noen jeg ikke kjenner i det hele tatt, men som jeg umiddelbart føler sympati for. Mitt håp er at det vil kunne skape en økonomi av godvilje, som mine venner, mitt folk og mine medmennesker kan få nyte godt av.


Når jeg lager ting, henter jeg noe fra vårt folks tradisjon. . Jeg imiterer noe fra andre menneskers kultur - noen ganger implementerer jeg endog andres produkter i mine ting. Og jeg prøver å finne på nye ting selv. Jeg vet aldri med sikkerhet når jeg anvender våre tradisjoner, når jeg immiterer Euro-Amerikanske ting, og når jeg har kommet på noe nytt selv.

ROSA JOIK er et lisseslips. Det er laget av en skive rosa joikende stein, noen perler og en øredobb fra Latin Amerika. Jeg håper den er et møte mellom mange verdener.
DET GODE ØYET er også et lisseslips. Den er laget av en stein hjemmefra, og noen andre mer urbane elementer. Hvis det onde øyet ser på oss er det tenkt at det gode øyet vil besvare det onde øyets blikk, og bringe frem de gode kreftene i oss og i våre medmennesker.
EN HYLLEST TIL KVINNENS KJØNN. er det tredje lisseslipset her. Det er laget av margebein av elg, lisse av reinskinn, og en rød glassperle.
Disse heter LIKHET I ULIKHET De er laget av margebein av elg og margebein av rein. Jeg har tenkt en del på hvordan disse bør bevege seg når den bærende kvinne kaster hodet...
FLOTTE TIDER I GRØNLAND er et perleslips. Det er laget av Kongoperler, margebein av elg og en Grønlandsk Tupilak.
JEGERMENNESKETS HALSSMYKKE er laget av rødt skinn. Den har besetninger av tinntråd, som igjen har besetninger av røde glassperler. Jeg har hentet noe inspirasjon fra Nenetsfolkets smykker i måten å bruke reinhår på, og noe inspirasjon har jeg hentet fra sørsamene i måten å bruke tinntråd på. Dette smykket er laget slik at det skal erstatte slipset, men at det i motsetning til slipset ikke skal være helt avhengig av slips-skjorte. Det skal kunne brukes med andre klær også..

Her har vi Rød-Sort Dressjakke og Jegerens slips.

Rød-Sort Dressjakke er en helt vanlis sort dressjakke - en slik en vi jurister bruker ved formelle anledninger.
Jeg har bare lagt til en rød side av skinn med lange skinnfrynser som igjen er pyntet med litt glassperler.

Vel Her står jeg i skogen og poserer nokså stolt og fornøyd...

Før meg tilbake til [Den lune cyberlavvuen]